1 Haziran 2024 Cumartesi

Haziran.

Her yeni ayın başlangıcı bana yeni bir yıla girerken hissettiğim hisse çok benzer bir heyecan verir. Bu his tıpkı... tıpkı... Bomboş bir sayfaya yazmaya başlamadan evvel hissettiğim hisse benzer! Öyle heyecanlı hissederim. Bu, bazen içim içime sığmıyor heyecanı olur. Bazen, çekingen bir kalp guruldaması. Bazense, telaşsız bir kabulleniş. Bu sonuncusu pek olmaz bana. Kulağa iyi bir şey gibi geliyor, yani pek olmaması. Ama öyle değil; çünkü, kabulleniş kelimesi de omuzlarını düşürmüş bir anlama gelmiyor. Bu daha çok sakin, sessiz, serin de sıcak da hissettirmeyen ve en sevdiğim yerlerden birinde, boş bir sayfanın karşısında olduğum için, iyi hissettiğim bir haldir.

Bu kabulleniş, aynı zamanda, uzun zaman kahve içmedikten sonra içtiğim ilk kahve gibi de hissettiriyor. Ama bu kafein yoksunluğunun verdiği his gibi değil. Hayır, kafein guruldaması gibi de değil; beyin guruldaması gibi de. Belki dalak falan? Ahahah, şaka! Burada hiçbir yer guruldamıyor. Sadece gecenin sesi var. Gecenin güzel sesi. Sanırım şanslı biriyim; çünkü şu an dikkat verdiğim ses gerçekten güzel. Klavye tıklamaları ön planda... sonra hemen ardından eski bilgisayarımın nefes alıp verişi ve sonra... Şaka-

Bugün yeni ayın ilk günü. Bu sence de huzurlu değil mi? Bir de üstüne haziran! Yeni mevsimin ilk günü. Tamam bu o kadar da huzurlu gelmemeye başladı şimdi kabul ediyorum yıl yarılanmış ama yine de... Bu sefer bir yerim guruldamıyor, eminim! Tek nefeste sonsuz bir cümle yazabilecek denli enerjiyim. Üç nokta... Nelere kadirsin!

Yaz mevsimini pek sevmem. Geçen yıl seviyorum demiştim ama yanılmışım. Yine de haziranı severim. Perhizi bilmem ama lahana turşusunu da severim o yüzden birbirine uymuyor gibi görünen sevdiğim kombinasyonları yargılama lütfen. 

Bu ay, güzel bir ay olsun. Hiçbir yerimizin guruldamadığı, bize ne sıcak ne soğuk ama kesinlikle ılık bir huzur hissettiren, bizi gülümseten bir ay. Tüm güzel şeyler gibi yani.

Sen ne hissediyorsun, haziran ayına dair?

Güzel bir ay diliyorum.

Hoşça kalın.

:)


bir şeyler dinlemek için tıklayabilirsiniz.

başka bir şeyler dinlemek için de tıklayabilirsiniz karar veremedim.


Bu, günbatımı ve de artık eskimiş bir fotoğraf sanki ama olsun;
güzel ya.



9 yorum:

  1. haziran ayında henüz denize giremem üşürüm :) temmuz gelsin girerim derim ama temmuz gelince de nemden şikayet ederim :) birden bilgisayar ekranı iç geçirdi, ben de sevmem dedi haziranı sonra esnedi :)

    YanıtlaSil
  2. Havalar o kadar değişken ki daha yaz geldiğini hissedemedik. :) Yeni bir aya girmek güzel ama sıcaklar bastırırsa işimiz zor olacak gibi. :) Gerçi güneşin daha erken doğması ve güne erken başlamak keyifli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha yeni geldik zaten lütfen hissetmeyelim :) Sıcağı sevmem ve geçen yılın sıcaklığı hala aklımda taze...

      Sil
  3. Haziran ayını çok severim, doğum günüm de bu ay da olduğu için ve çocukluktan kalma belki tatil ayı da olduğu için olabilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa o zaman şimdiden doğum gününüzü kutlarım <3

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  4. Yaz mevsimini de Haziran ayını da çok severim😊 Ayın ilk günleri bana da hep farklı bir heyecan yaratır, ekstra sevinçli olurum, öyle hissederim😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet biliyorum sizin yazı sevdiğinizi :) Umarım yazınız da çok güzel geçer <3

      Sil

Diğer yazılarıma da göz atabilirsiniz.