3 Haziran 2024 Pazartesi

Yeniden manifest köşesi yapacağım!


Son zamanlarda (bu yılın başından beri falan :) kendimi kötü ve türevi hissetmesem de (ara ara gelen bocalamalar ve sinirle kendini gösteren haller hariç :) genel olarak bıkkındım. Buraya çok şey yazabilirim, az evvel gecenin bu saatinde bir posta kardeşime öttüm ve galiba açık kapıdan da uyanık diğer sakinlere, amma ve lakin, bu beni, farkında olmadığım yüklerimi alıp rahatlatsa da, sana da yazmak istedim. Ne yazdım anladın mı ahahha. Ben anlamadım.

Sanırım gerçekten hayatta çoğu zaman sadece bir şeyler yapıyoruz. Ama ben böyle biri değilim. Bu nedenle erteleme hastalığı olmasa da sendromuna yakalandım. Şimdi şimdi sözümona pomodoromsu tekniklerle çalışabiliyorum. Zaten geçtiğimiz günlerde de bir sağlık sorunu yaşadım. Önemli bir şey değilmiş ama başta bir korkmadım diyemem. Bu konuyu da uzatmak istemiyorum. Özetle alerjik bir bünyem varmış bunu öğrendim ama doktorlar (daha evvel de benzer bir durum yaşamıştım) şudur da demiyorlar. Sanırım dünyaya alerjim var ahahah. Şaka.

Bu son olay bana ders oldu o ayrı. Bunalımdan çıktım. Hayatta en önemli şey yaşamaktır. :) Bir de tabii sağlıklı yaşamaktır. İyi beslenmek, düzenli uyumak (bu geceye kadar biraz toparlamıştım vallahi), kafaya sadece toka takmak. İşte bu yani. Bu sonuncu zor diyeceksin. Olduğu kadar diyeceğim ben de.

Önceden kitaplığımın yanında manifest köşem vardı ahahah. MANİFEST. Aslında onları sadece bir şeyleri hokus pokuslamak için asmamıştım. Zaten uzun vadeli hedeflerdi ve sonradan onları çok da istemediğimi fark etmiştim. Öte yandan kendi çocukluğumdan sırıttığım, lise arkadaşlarımla objektifi tutturamadığım ve kız kardeşimle henüz ikimiz de küçükken çekildiğimiz bir fotoğraf vardı aralarında. Sonra onların hepsini bir defterimin arasına kurumuş gül misali koyuverdim. O köşeyi bozalı bile çok zaman oluyor. Bu süre zarfında büyüdüm!, liseden arkadaşlarımla artık görüşmüyoruz ve hayallerimi güncelledim. Değişmeyen tek şey kız kardeşim ahahah. 

Bu arada aradaki gülme efektleri gerçek. Sinir bozucu geldiyse üzgün(değilim)üm. Evet haklısın biraz eski yerli sitcomlardaki gerekli gereksiz efektler gibi oldu. Ama yazması eğlenceli. :)

Neysee. Bu edebi olmaktan fersah fersah uzak olan yazımı elle tutulur bir fikir baloncuğu ile kapatayım o halde: Yeniden manifest köşesi yapacağım!

Güzel bir hafta dilerim.

:)


bir şeyler dinlemek için tıklayabilirsiniz.




10 yorum:

  1. Geçmiş olsun. Bol güldüğümüz bir hafta olsun o zaman :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, inşallah diyelim çünkü buna ihtiyacım vaaarr :) Yani normalde de gülerim ama elle tutulur, somut, şudur denilecek nedenlerle gülmek istiyorum artık. Benim kendi dışımda gelişen. Hepimiz güzel olaylar yaşar, güzel haberler alır ve güzel zamanlar geçiririz umarım. :)

      Sil
  2. Çok geçmiş olsun, umarım çok daha iyisindir🙏 Sağlık her şeyden önemli, sağlık olmayınca hayattaki her şey boş.
    Kız kardeş en güzel arkadaş, onlarsız olmaz, olmamalı😊 Manifest köşesi güzel fikir, ben böyle şeyleri çok seviyorum ve bana çok iyi geliyor😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyiyim teşekkür ederim. Cildimde bir sorun vardı ama moralimi bozdu açıkçası. Ama en kötüsü de başta önemli bir şey olmadığını düşünürken sonradan kötü şeyler düşünmüştüm, burada hiççç çaktırmasam da :)
      Seni hesapsızca dinleyebilecek tek kişi kardeşin sanırım. Bir de tabii seni yargılasa bile sonunda gülebiliyorsunuz, çünkü o seni bir şekilde veya bir ölçüde anlıyor. :) Bizim aramızda bazen soğuk savaş çıkar. :) Ama yine de o benim en yakın arkadaşım. Ayrıca benden daha mantıklı biri gibi görünüyor. :)
      Köşemde neler olsun bunu düşüneceğim biraz ve sonra da harekete geçeceğim :)

      Sil
  3. piki yap arada bize de söyle onları okuması eğlenceli olur hahaha :) gülüncek burdaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçekleşsinler de ilk size söylücem söz :)

      Sil
  4. Geçmiş olsun, sağlık çok önemli. :) Ben de çok şey yapmak istiyorum ama bu aralar boynum yüzünden kitap okumak bile zorlaştı. Kafaya taktığımız her şey yük oluyor bize. :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kendine yüklenmek de bir etken bence de. Sana da geçmiş olsun. :)

      Sil
  5. Geçmiş olsun. Önemli bir şey olmadığına sevindim. Benim de hiçbir şeye alerjim yok ama her şeye var gibi :D Baharat, arı sokması, polen vs. bu tarz şeylere hiç alerjim yok ama vücudum çok hassas. Hafif sıcak hava oldu mu kızarırım, hafif kaşıdım mı orası morarır falan. Çok sinir bozucu. Neredeyse bir hafta önce bir böcek ısırdı mesela, bacağım arkası sanki kaza geçirmişim gibi kocaman morardı, anca geçiyor. :D

    İki senedir filan ağır depresyondaydım ben de, biraz zaman aldı fark etmem. Bu aralar ben de silkelendim artık. Hayatta yapacak bir şeyin yoksa kafana takmayacaksın. Çalışacaksın ve onlara edebildiğin yardımı edeceksin. Yapamadıkların için de kendini çok hırpalamayacaksın, kimseye faydası olmuyor, sadece kendine zararı oluyor. Travmaları da boş vermek lazım. Olan oldu bitti gitti işte. Neyse ya çok uzun yazdım yine :D

    Bundan sonra güzel günlerimiz olsun hepimiz için. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Ya aslında ben de alerjik olduğunu anlamıştım ama bildiğimiz döküntü gibi de değildi ve bu konuda birisinin etkisinde kaldım :) Neyse bünyem genel olarak alerjikmiş, alerjiye açıkmış. Bazı bünyeler böyle sanırım. X şeyine alerjim var gibi de değil de (ki oladabilir -,-) genel olarak havadan nem kapmaya müsait gibi :) Neyse bunun dışında da zaten benim de cildim çabuk morarır, kızarır falan çocukluğumdan beri. O devasa morlukları bilirim... Sana da geçmiş olsun :)

      Yaşamak gerçekten çok değerli bir hediye. Tüm bu yaşamı görebilmek, hissedebilmek ve deneyimleyebilmek. Bu konuda da bir yazı yazmış ve yine yayından kaldırmıştım :) Bu farkındalığım hakkında yani. Ama hem bunlar bireysel süreçler, hem de kendimi bu kadar da açık anlatmayım dedim. :) Gerçi farkındalık ve özeleştiri içeren bence pozitif bir yazıydı ama işte dediğim gibiydi. O yazımın özeti de buydu aslında. Senin de dediğin gibi akışına bırakabilmek, kendine ve çevrene değer verebilmek ve en önemlisi yaşamak. Bana son aylarda genel olarak güncelleme geldi sanırım :)

      Ben de ne kadar uzun yazdım kim bilir :) Uzun yorumları da çok severim bu arada. İyi ki yazdın, iyi ki geldin. <3

      Ben de aynısını diliyorum.

      Sil

Diğer yazılarıma da göz atabilirsiniz.