1 Eylül 2023 Cuma

Eylül.

Kitap: Peter Pan - J. M. Barrie (Bilgi Yayınevi)

Dün gece gökyüzüne bakıp uzanırken gecenin ne kadar sessiz olduğunu düşündüm. Sanki zaman durmuş gibiydi. Tek bir ses yoktu. Tek bir hareket. Sonra onu gördüm. Parlak yüzüyle bana dönmüş güzel Ay'ı. Işıl ışıl parlayıp geceyi aydınlatıyordu. Gökyüzü onun ışığıyla aydınlanıyordu. Yıldızlar bile onun yanında sessizdi. Sanki tüm gece bir olmuş sadece onu izliyordu. Parlak, güzel Ay'ı.

Ay o denli güzel, özgür ve bir rüyaya benziyordu ki; hep yaptığım gibi onu parmaklarımın arasına almayı düşünmedim bile. Tüm o lekelerindeki ışıltıya baktım. Etrafındaki parlak haleye. Aydınlattığı gökyüzünün değişmiş rengine. Uzun bir yoldan gelmiş bu ışıklar beni neşelendirdi. Ay'ın ne kadar neşeli göründüğünü düşündüm. Ne kadar kendisi gibi göründüğünü. Ne kadar umursamazca seyahat ettiğini. Nasıl da herkesi selamladığını düşündüm. Onu o an sevmemenin mümkün olmadığını.

Susan ağustos böcekleri beni biraz hüzünlendirmişti. Zaman ilerlerken hep hüzünlenirim. Ancak dün gece Ay sanki bana bir hediye verdi. Işık huzmelerinden bir paket. İşte şimdi bu hediyeyi burada açıyorum. İçinden tatlı esintiler, turunculaşan yapraklar, başlangıçların heyecanlı telaşları ve tüm varlığımızı kucaklayan özgür kalp çarpıntıları çıkıyor. 

Bu ay derinlerimizde tuttuğumuz kara noktalarımızı sadece bırakalım. Kalbimizi tutsak eden tüm o hisleri. Aslında artık istemediğimiz, bize hizmet etmeyen, biz gibi hissettirmeyen, zamanda erimiş gitmiş her şeye veda edelim. Böylece yüzümüzü kendimize dönelim. Belki kraterlerle, lekelerle, gölge ve ışıkla dolu yanlarımıza.

Eylülün hepimize ferahlık getirmesini diliyorum.

Hoşça kalın.

:)


bir şeyler dinlemek için tıklayabilirsin.



12 yorum:

  1. Son dediklerine katılıyorum, bazı şeylere veda etmek lazım. Sonbahar geldiği için mutluyum, sevdiğim aylara girdik. :)
    Ayı izlemek bana huzur verir hep.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bunu ağustosun son günlerinde yapmaya çalıştım, veda işini. Eylüle tertemiz bir kafayla girmeyi amaçladım. :) Bilmiyorum, umarım amacıma ulaşmışımdır. Bazı şeyleri bırakmak ve devam etmek bazen yapılacak tek şey gibi.
      Bana da öyle gelir. :)
      Güzel bir ay dilerim sevdiklerinizle <3

      Sil
  2. Dünkü ve önceki günkü ay'a mavi ay deniyormuş ki ben de yeni öğrenmiş oldum, üstelik bilmeden bir fotoğrafını çekmiştim:) Ay'la hasbihalin muhteşemdi, keyifli bir okuma oldu yine:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet öyleymiş. Ben bu mavi olayını aynı ay içinde dolunay iki kez olursa denen bir şey sanıyordum (ki hala öyle olabilir). Ama bu gördüğümüz ay görünümünü bir daha taaa 2037'de göreceğimize dair de bir bilgi okudum. Tabi derinlemesine araştırmadım, ana özelliği nedir bilmiyorum. Her ne olursa olsun ay ay'dır ve güzeldir :)
      Teşekkür ederim, böyle düşünmenize sevindim. Sevdiklerinizle güzel günler geçirmenizi dilerim bu güzel mevsim ve sonrasında da :)

      Sil
  3. sen astronomi okumalıymışsın :) eylül en güzel ay :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet olabilirmiş. Kendimi bildim bileli hep gökyüzünü izlerim :)

      Sil
  4. Böylece yüzümüzü kendimize dönelim. Bence de olay bu işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunun için de kendimize rutinler oluşturmanın önemi büyük. Ben bunu çeşitli zamanlarda denedim ama bir yerden sonra kopuş yaşadım. Yine de bu sefer kararlı ilerleyeceğime eminim. Çünkü daha çok deneyim kazandım. İnsan bir tek kendine yaptığı yatırımdan hayatı boyunca kazanç elde eder. Artık böyle düşünüyorum. Size de güzel bir ay diliyorum. :)

      Sil
  5. Dünkü ay benim de dikkatimi çekti. Çok güzeldi. Eylül ayı hüzün ayı diye bir algımız var, umarım umutları yeşerdiği güzellik ayı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dün hava bulutluydu (konum İzmir :). Ama bilmiyorum, diğer iki günde de ay'ı gördüm ve evet ışıl ışıl ve güzeldi. Yine de dün o bulutların arasından ışık huzmelerinin çıkması, ay'ın bir görünüp bir kaybolması ayrıca hoştu.
      Dilerim öyle olur hepimiz için. :)

      Sil
  6. Yazıyı okurken kendimi nasıl kaptırmışsam, kara noktalarımızı bırakalım kısmına geldiğimde sanki içimden kara kara noktalar çıkıp kayıp gittiler gibi bir anda gözümde canlandı. :) Sevdim bunu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazımın bu etkiyi vermesine sevindim. Bu hissi paylaştığınız için ayrıca teşekkür ederim ve güzel bir ay dilerim sevdiklerinizle :)

      Sil

Diğer yazılarıma da göz atabilirsiniz.