16 Mart 2024 Cumartesi

Güneşli bir günü hissetmek.

Güneşli bir günü hissetmenin insana pek çok faydası vardır. Böyle günlerde her yer adeta güneşle yıkanmıştır. Tüm yeryüzü ve gökyüzü. Bulutlar pofuduk birer peluş oyuncaktır. Kalbine bir bebeğin ilk sırdaşını hatırlatır. Rüzgar uzun süredir görmediğin sevdiklerin gibidir. Her adımında sana uzun uzun ve usul usul sarılır. Kuru dallar yeşil çimenlerle vals yapmaktadır. Sen onları izlerken dört bir yanından döne döne ışıkla buluşurlar. Kalbin ardına kadar açılmış bir penceredir, cildin ışıl ışıl bir cam. Evet, cildin bile başka parlar. Canlılığı hissettiğin anda, sana dair her şey canlanır. Görebildiğin ve göremediğin her şey.

En güzeli de gözlerini kapatmayı akıl ettiğin andır. Tam o anda sanki bir çeşit sihir çalışır. Hem de hiçbir hokus pokusa gerek kalmadan. O anda sesler uzaklardan gelen uğultudur. Rüzgar sahiden de bir dosttur. Kalbin kocaman yumuşak bir bulutun ta kendisidir. Güneş gözlerinden içeri sızar ve kapalı gözlerinin ardındaki karanlık, yumuşak bir tona bürünür. Sana ait olmayan ne varsa, sanki hepsi temizlenir. Işığı hissetmek, dıştan içe, her şeyi aydınlatır. Sonra tüm bunları içten dışa yansıtmak istersin. Tüm o güneşi.


bir şeyler dinlemek için tıklayabilirsin.





10 yorum:

  1. Güneşli günler rüzgarla hele ılık serin bahar rüzgarıyla birleşince umudu, coşkuyu hissettiriyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün gerçekten dinginleştiğimi hissettim. Güneş sanki sahiden de ruhuma kadar ısıttı.

      Sil
  2. eveet çiçekler kelebekler rüzgarlar laleler gelincikler uğur böcekleri güneş ağaç şarkılar hayat güzeeel :)

    YanıtlaSil
  3. Güneşli havaları severim, insanın içi cıvıl cıvıl oluyor. Kuş sesleri, renk renk çiçekler de buna eşlik ediyorsa ne güzel. :)) Şiir gibi yazmışsın yine, yaz gecelerinde öten cırcır böcekleri, temiz havalar aklıma geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yaz akşamlarını, gecelerini ben de çok özledim. Hele de cırcır böcekleri seslerini, o açık güzel yıldızlı havaları ve sakinliği. Yaza dair en sevdiğim şey de bu güzel akşam ve geceleri. Gerçekten burnumda tütmüş :)
      Yorumun için teşekkür ederim. Dün kendimi gerçekten iyi hissetmiştim ve gerçekten çok iyi hissettiğimde burada da paylaşasım geliyor. Çok basit şeyler aslında, büyük bir şey olmadı ama bence tüm o güzellik de yeterince büyüktü. Her neyse, böyle bir şeyler :)

      Sil
  4. Kuru dallar yeşil çimenlerle vals yapmaktadır. Bu harika bir betimleme olmuş :)

    YanıtlaSil
  5. Güneşli günleri her zaman severim, insanın havasını, enerjisini değiştirir😊 Bulutlar gerçekten de pofuduk peluş oyuncak gibi, bulutlara bakmayı da çok seviyorum, iyi geliyor bana, daha doğrusu gökyüzüne baktığım her an iyi geliyor😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendimi bildim bileli kafam havaya dönüktür :) Gökyüzüne ait her şeyi çok seviyorum.

      Sil

Diğer yazılarıma da göz atabilirsiniz.