25 Mart 2024 Pazartesi

Boşluk.


Yeniden saçlarımı uzatma kararı aldım. Aslında uzun saçın bana daha çok yakıştığını biliyordum. Ancak yine de, duramadım ve yeni yıl yeni başlangıç kararıyla yılın sonunda bir kez daha saçlarımı kestirdim. Kısa saçlı olduğumda kendimi daha çok kendim gibi hissettiğimi düşünüyordum. Oysa şimdilerde saçımın nihayet biraz daha uzamış olması bana kendimi daha mutlu hissettiriyor. Belki de kendimizi mutlu hissettiğimiz durumlarda kendimiz gibi hissediyoruzdur.

Bir süredir rüya görmüyordum. İki hafta öncesinde art arda bir sürü fantastik rüya görerek ve onları büyük oranda hatırlayarak bu açığımı kapattım. Gerçekten bilinçaltı ilginç işliyor. O parçaları sen nereden buldun da bir araya getirdin? Sonra bir anda bu rüyalar kesildi. Sanırım bilinçaltım içindeki tüm sahneleri hevesle bana bir çırpıda gösterdi ve sessizce kendi köşesine çekildi. 

Ben de hevesle pek çok parça buluyorum ancak onları bir araya getirme konusunda bilincim bilinçaltım kadar yetenekli görünmüyor. Belki de bunun için bilinçaltımdan yardım almalıyım, çünkü o aslında her şeyi biliyor. Sanırım buna sezgi de diyebiliriz. Sezgi, suyun altında yüzen bir bilinç gıdıklaması. Bu sıralar gıdıklanıyorum. Bu iyiye işaret olmalı. 

Bir şeyin bizi rahatsız etmesi aslında iyi. Çünkü rahatsız olursan, hareket edersin. Harekette bereket mi vardı? Her şey bir şekilde hareket halinde. Belki de sadece, bu hareket halinde olma durumunu kabul etmek gerekiyordur. Tamam! Kabul ediyorum. Bir süredir bir türlü motivasyon kazanamadığım bazı şeyler vardı. Bırakamadığım bazı şeyler de. Belki de bırakmam gerekeni bıraktığımda, tutmam gerekeni tutabilirim. Evet, muhtemelen öyle. Arada boşluk olmalı. Hareket böyle oluşur. 

Saçlarım yeniden uzuyorlar. Bu beni mutlu ediyor.

Güzel bir hafta dilerim.

:)


bir şeyler dinlemek için tıklayabilirsiniz.





12 yorum:

  1. Saçların uzaması güzel bir şeydir. Bir çabanızın olduğu anlamına da gelir. Birde sabrın var olduğunu. 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında sabırlıdan çok, sabırsızım. :) Keşke keşke keşke bu yılın sonuna hemen gelebilsek ve ben aradaki zamanı doğru değerlendirebilmiş olsam. Tabi saçlarım da uzamış olur. :) Ama tabi öte yandan, sanırım saçlarım kısayken daha tatlı görünüyorum. Yeter, tatlı olmak istemiyorum! :)

      Sil
  2. Uzun saç da güzeldir kısa da çünkü güzel olan insanın kendisidir. Nasıl daha mutluysanız öyle olsun (:
    ahh bu rüyalarla gelen parça parça sahneler bu aralar bende de çok ama oturup yazmaya başladığımda sanki tüm kelimeler uçup gidiyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir dönem çok rüya görüyor, bir dönem görmüyorum. Keşke eşit dağılsa bu görme görmeme olayı. :) Gördüğümde de alakasız ve ilginç şeyler görürüm çünkü. Eğlenceli oluyor. :) Blog yazmak da rüya görmek gibi benim için. Yani, dediğiniz gibi her şey doğallıkla oluyor. Kelimeler uçup gidiyor.

      Sil
  3. saçlar rüyalar sezgiler veee boşluklar :) mutluyken evet yaaa kendimiziz hımmm :) bırakcan kiiii tutabilesiiin :) anladııım :)

    YanıtlaSil
  4. Saçların çabuk uzasın ve daha da mutlu ol :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel temenniniz için :)

      Sil
  5. Kısa saçlı İlkay'ı merak ettim :) Uzun saçlı halini görmüştüm önceki yıllarda.. Dipçik not: Kısa saç candır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, daha önceden kendimi profil yaptığım olurdu. :) Kısa saçı ben de çok seviyorum. Ne zaman saçlarım uzasa kısa saç perileri etrafımda uçuşuyor ve yine kısa kestiriyorum. Son beş yılın en uzun saç rekorumu bu geçtiğimiz yıl kırmıştım. Aslında saçlarım kısalınca pişman falan da olmadım, olmuyorum. Aynadaki yüzümün değişmesi hoşuma bile gidiyor. Gerçekten de uzun ve kısa saçlı hallerim iki farklı insanmış gibi geliyor bana. Belki de dışarıdaki kişiler için öyle değildir ama önemli olan içtir zaten, bunu fark ediyorum. Yoksa zaten, ikisi de bana yakışıyor, dermişim ahahah :)

      Sil
  6. Uzun saç daha hoş görünse de ben de arada sıkılıp kısa daha kısa diyorum :) Şu aralar bence kısa saç :)
    Sen öyle hissettiğin için muhakkak uzun saç da sana çok yakışıyordur. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısa saçın kullanımı rahat. En başta tercih sebebim hep buydu :) Ama sonra saçlarımı çok uzattım ve uzun olmasını da sevdim.
      Teşekkür ederim :) Ben bana kısa yakışıyor sanıyordum ama çevremde düşüncelerini dinleyeceğim bazı kişiler de uzun saç yakışıyor demişti. Sonra ben de biraz da bunun etkisiyle uzun saç yakışıyor galiba ya olmuştum :) Saçım uzayında da kısa saç derim kesin, öyleyimdir :)

      Sil

Diğer yazılarıma da göz atabilirsiniz.