17 Ekim 2023 Salı

Ev.

Sana bahsettiğim öten şey cırcır böceği değilmiş. Zaten ne bekliyordum ki? Ekim ayında?!?! Yine de onu bir cırcır böceğini dinliyormuş gibi dinlemek keyifliydi. Hem, her ne olursa olsun, bana serenat yapıyordu. Ne olduğunu hala bilmiyorum. Belki bir böcek, belki de gece kuşlarından biri. Öten gece kuşları nelerdir? Google amcaya da sorayım ama sen biliyor musun? Baykuş? TVD'dan Damon? Yoksaaa Hedwig! Ah biliyordum, nihayet mektubum geldi. Bu gece artık bir hayli gecikmiş mektubumu alayım da Hogwarts'a uçayım. Ravenclawlar asa kaldırsın!

Kafamın bir tık netleştiği bir süreçteyim. Hala tam değil ama... Ah biliyorsun işte. Bazen bir şeyler ortadadır ama sen dur biraz karıştırayım dersin. Sonra dışarıdaki başka başka şeyleri getirirsin ve bunu şuraya mı yoksa buraya mı koysam dersin. Veya üstüne bir giysi giyersin. Güzel de olur ama daha iyisi olabilir mi dersin. Sonra denersin denersin ve kafan karışır. En sonunda ilk denediğini giyersin ama artık o da gözüne o kadar da güzel gelmiyordur. Bazı şeyler için böyle hissediyorum. Bazı şeyler içinse heyecanlı hissediyorum. Sanırım hayatta en çok da tutku duyduğum şeyleri hissetmeyi seviyorum. Çünkü böylece, yaşayan bir varlık olduğumu hissediyorum.

Yaşayan bir varlıkmışım gibi hissetmeyeli uzun zaman olmuştu. Kendimi ''ne gibi'' veya nasıl hissediyordum bilmiyorum ama uzun bir süre karanlıktaydım. Oysa hiç banyo yapmamazlık yapmadım. Yemek falan da yedim. Ödev makalelerimi bile yazdım. Ama o kadar zorlandım ki anlatamam. Tat neredeydi? Yaşam... Hey yaşam, neredeydin? Yaşamakla yaşam ikilisi dünyamda kesişmiyordu. Kendime bir şeyleri kanıtlamaya çalışır gibi uzun uzun yazdım. Sabırla, bak, dedim kendime. Sen buradasın. Bak, burayı burayı geçtin. Bak, artık böyle hissetmiyor veya düşünmüyorsun. Artık bu eylemler seni bu noktaya getirdi. Bir fırsat var önünde. Yanlış yola girmedin. Sadece ilerle. Sürdürdüğün şeyi sürdür çünkü bunda iyisin. Hadi artık bu tuzağına düşme. Bunlar sadece bahane. Evet, bu mutsuzluk bile. Bu hissizlik bile. Sen sadece soru soruyorsun, yanıtları kaçırıyorsun. Lafı dolandırmayı sevdiğini biliyorum amma yetti artık sana mı kanalize olacağız şaşkın tosbik kendim?

Bir noktada yazmayı bıraktım. Ah hayır sana değil, kendime. Bakma, buradaki kişisel olan çoğu eski yazımı da aslında kaldırdım. Burasını eve dönüştürme planımdı bu. Kaçış planım. Kendimi anlatarak kendimden kaçmak. Hadi ama güzel planmış kabul et. Oysa bu sefer bloğumun ismini bile bir yer değil, kişilik olarak seçmiştim. Evim, kendimdim. İnsanın evi kendisidir, bunu keşfettim. Aomameyle konuşmak hala rahatlatıcı. Ama ona artık sadece somut şeyleri yazdığımı fark ettim. Bazen unutmaya izin vermek gerekir. Unutmamak için yazdığım zamanlardan pişman değilim. Onlar sayesinde yazmayı öğrendim, dermişim ve dedim. Ama bunun yanı sıra, onlar bana artık bunları yazmamayı öğretti. Artık başkalarının hikayelerini yazmak istiyorum. Hayır, istemiyorum çünkü hazırım. 

Üretmek istediğim düşünceler de var bunun yanı sıra. Yüksek lisansıma geçen bahar döneminde, yani ara dönemde başlamıştım. Bu da haliyle bana kendimi tepetaklak hissettirmişti. Şimdi ilk yılın ilk dönemini okuyorum. Aslında geçtiğimiz dönem daha yoğun ve zor gelmeliydi ama bu dönem daha heyecanlı, daha yoğun ve ilginnnçç hissediyorum. Yüz yüze eğitimle okula döndüğüm için olsa gerek. Sanki daha zor gibi. Ama aynı zamanda daha güzel de gibi. Zaman ne hızlı. Önceden olsa, keşke geriye aksa ve en baştan lisansa başlasam diye düşünürdüm. İçimde kalan öyle çok şey oldu ki. Ama aynı zamanda artık ilerlemek istiyorum. İçimde kalan o şeyler dönüşmüş gibi de hissediyorum. 

Her şey sadece hazır olma meselesidir. Etkiyi verdiğimiz an, tepki kaçınılmaz olur. Ve ben, hayatımı artık bilinçli etkilerle kurmaya hazırım. Çünkü tutku dediğimiz şeyin de bu ev ve yaşam ve yaşamak hisleriyle aynı yerde, benliğimizde olduğunu biliyorum. Hala bazen melankoliye kapılsam da, artık bunu biliyorum. İfade edecek sözcükleri yazmaya gerek duymayacak kadar hem de. Çünkü yeterince bekledim.

Peki sen nasılsın sevgili okur? 

Mutlu haftalar.

:)


bir şeyler dinlemek için tıklayabilirsin.




18 yorum:

  1. Valla çok iyiyim yazar, kahvemi bile soğuttum. Çünkü yazının enfes sıcaklığına kapıldım yine, elbette nazarım değsin de istemem, tahtaya üç tık'ı ihmal etmedim; bir süredir devam eden ve okura da geçen yazma coşkunun ayağına taş değmesin dilerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Sevgi ve selamlar. :)

      Sil
  2. Kalemine sağlık. Yazdıklarını okumayı seviyorum, sanki karşılıklı sohbet ediyormuşuz gibi oluyor. :) Bu aralar saldım kendimi, plan falan yapmıyorum. Kafama göre takılıyorum. İnsanın evi gibisi yokmuş. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdıklarımın böyle hissettiriyor olmasına çok sevindim. Teşekkür ederim. Ama yoğun ve sanırım stresli bir süreçten geçtin. Dinlenmek hakkın da. Bence de ev gibisi yok. :) Yorumun için çok teşekkür ederim, sevgiler. :)

      Sil
  3. Yazının çok yerinde kendimi gördüm, demek ki yalnız değiliz :) Ne güzel, başarılar dilerim yüksek lisans öğrenimin için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aslında en çok da bunun için yazıyorum. Yalnız değilim, değiliz. Herkes böyle birbirinden farklı gibi görünen ama aslında birbirini tamamlayan iyi kötü hisler hissedebilir. :) Başkalarının yazılarını okurken bunları görmek bana iyi geliyor. Kendi yazılarımda ifade etmek de aynı şekilde. Yazılarımı okuyanlar üzerinde de olumlu etkim oluyorsa ne mutlu. :)
      Teşekkür ederimm :)

      Sil
  4. bugünlerde yüksek lisans ile meşgul olduğunu tahmin etmiştim. öğrencilik hiç bitmesiin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçekten yoğun geçiyor. İlginç olansa bu dönemin geçen dönemden yoğun olması. Çünkü ben ara dönemde başladığımdan tersten başlamış oldum. Şu an ilk dönem derslerini alıyorum. Buna karşın bu dönemin sonunda tezimle ilgili şeyleri netleştirmiş olmam lazım ve bu biraz, bazen baya :), beni geriyoorr :) Ama evet, öğrenci olmayı seviyorum. Zaten her zaman bir şeyler öğrenebiliriz ve öğrenmeliyiz ama okula giderek bir şeyler öğrenmek tabii apayrı. Zaten içimde kalan bir durumdu, bin kere anlattım. Şimdi biraz biraz o hissi alıyorum. Aaaa ben öğrenciymişim hissini :)

      Sil
    2. ara dönem ivit. olabiliyor. bir dönem geç başlamak gibi, yükseğe. ama sorun olmaz. tez için hocanla görüş, belki o sana teklif edecek, belki onun elinde konu vardır, şunlar şunlar var der, seç der, veya sen ona dersin şu konu yani genel anlamda bir konu, sevdiğin gibi :) danışman hocandan kaçma üstüne git :)

      Sil
    3. Evet zaten iletişimdeyim hocamla. Bu yüzden daha derli topluyum şu an. Araştırmalar yapmam lazım daha çok. Yine de geriliyorum bilmiyorum, benim için yeni bir şey bundan dolayı muhtemelen. Ama başaracağıma da inancım tam. Benim elimden istediğim hiçbir şey kurtulamazzz! :) -tamam-
      Ve teşekkür ederim yorumun için <3

      Sil
  5. Yazarken, duygu ve düşüncelerini paylaşmak da iyi hissettiriyor. Yazılarımızda bazen kendimize dönüp bakma şansını bile bulabiliyoruz.
    Bugün güneşli, kuş cıvıltılarının olduğu güzel bir gün ama biraz da soğuk. Bense iyiyim. Yalnızca birkaç haftadır peşimi bırakmayan soğuk algınlığı biraz can sıkıcı olmaya başladı. Mevsim geçişlerinde daha da dikkatli olmak gerek.
    Çalışmalarında başarılar ve kolaylıklar diliyorum sevgili İlkay.
    Kucak dolusu sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kesinlikle öyle. En çok da bu yüzden bu tip kişisel konulardaki yazılarım yazmayı en çok sevdiğim yazılarım oluyor. :) Beni geliştirdiklerini ve ne yöne gitmem gerektiği konusunda yol gösterdiklerini düşünüyorum.
      Geçmiş olsun. Hastalık havası derler ya, aslında tam o hava.
      Çok teşekkür ediyor ve ben de sevgilerimi gönderiyorum <33

      Sil
  6. Çok şükür iyiyim, güzel haberler vermek istediğim bir yazı planım var ama biraz daha beklemek istiyorum onu yazmadan. Aslında seni de iyi gördüm gibi, güzel bir yazı olmuş. Yüksek lisansda başarılar. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama merakta bıraktınız şimdiii :)
      Zaten iyiyim. Genelde de enerjik görünürüm aslında, o yüzden kötü olduğum da anlaşılmaz :) Ama şu sıralar gerçekten uzun zamandır hissetmediğim kadar iyi hissediyorum. Dışsal bir olay da yaşamadım bu arada. İçim iyi sanırım. Aman tahtalara vurayım :)
      Teşekkür ederim :)

      Sil
  7. Lafı dolandırmayı sevdiğini biliyorum amma yetti artık sana mı kanalize olacağız şaşkın tosbik kendim? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de yazımdaki favori kısmım orasıydı :)

      Sil
  8. İleriye bakmak en doğrusu, öbür türlüsü kısır döngüye giriyor. Yüksek lisans için kolaylıklar diliyorum, nice nice üst seviyelere:) sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bence de. Teşekkür ederim inşallah :)

      Sil

Diğer yazılarıma da göz atabilirsiniz.