16 Temmuz 2023 Pazar

The Secret Of Moonacre (Ay Prensesi) | Film Yorumu


Yönetmen: Gabor Csupo

Senarist: Elizabeth Goudge

Yapımı: 2008 


Maria Merryweather (Dakota Blue Richards), babasının ölümünden sonra öğretmeni Miss Heliotrope (Juliet Stevenson) ile birlikte amcası Sir Benjamin'in (Ioan Gruffudd) yanına taşınır. Kırsaldaki özel mülkünde her tarafı dökülen eşyasız bir şatoda yaşayan amcasının evi de, kendisi de oldukça gizemlidir. Ayrıca Sir Benjamin, kadınlardan pek haz etmiyor gibi görünmektedir. Maria bu yeni evinde pek çok şey keşfeder. Amcasının onun için ayırdığı çatı katındaki odadan her gece kayıp giden yıldızları, her sabah ona doğru koşan tek boynuzlu beyaz bir atı izler. Üstelik her sabah uyandığında yanı başında kurabiye ve süt ile demode bulduğu uzun bordo bir elbise bulur. 

Maria, babasının ölümünden sonra babasının ona bıraktığı masal kitabından ilginç bilgiler edinir. Kitapta yazanlara göre amcasının yaşadığı bu kasaba yüzyıllar evvel lanetlenmiştir. Bu topraklar üzerinde yaşayan Merryweather ve De Noir ailelerinin hırsı lanetin sebebidir. İlk ay prensesinin lanetine göre kasabaya doğacak olan beş bininci ay ile birlikte kasaba tamamiyle karanlığa gömülecektir. Her geçen gün daha da büyüyüp kasabanın üstüne binen ay, zamanı daraltmaktadır. Ailesi, yeni evi ve kendisi hakkında tuhaf gerçekler öğrenen Maria'yı büyük bir macera bekler.


Kaynak: IMDb

Sihir, efsane, aşk, dostluk, iyilik, kötülük ve lanetler... Büyülü bir film Ay Prensesi. Büyük küçük her yaştan izleyiciye hitap edeceğini düşünüyorum. Ben çok severek izledim. Sevgili Maria'nın çatı katındaki odasını da fazlasıyla kıskandım. :)

İlgisini çekenlere önerebileceğim bir film.

Hoşça kalın.


The Secret of Moonacre Soundtrack dinlemek için tıklayabilirsin.




6 yorum:

  1. Hiç görmemiştim bu filmi, tatlış duruyor. :)

    YanıtlaSil
  2. bu filme en sevdiğim film diyebilirim. :) belki sölemişimdir sana daha önce, izle diye :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet söylemiştin :) Baya evvel söyledin aslında ve sevdiğin de aklımdaydı. Pinterestte karşıma afişi çıkınca da asırlar sonra izledim nihayet :)

      Sil
  3. Filmi aşırı merak ettim, mutlaka izleyeceğim:))) Çok severim böyle filmleri:) Bu ara hep film izliyorum:)))

    YanıtlaSil

Diğer yazılarıma da göz atabilirsiniz.