28 Ocak 2024 Pazar

Alıntı.


"Kim bilir kaç kişi senin zarif hallerini sevdi 
Kaç kişi güzelliğini sevdi 
Belki gerçek aşkla; belki değil 
Ama bir tek kişi seni sevdi. 
Bir tek kişi değişen yüzündeki hüznü sevdi." 

- William Butler Yeats


Bu şiiri eski notlarımın arasında buldum ve çok güzel olduğu için seninle de paylaşmak istedim. 

Hoşça kal.

:)


bir şeyler dinlemek için tıklayabilirsin.



12 yorum:

  1. Birinin gerçekten sadece bizi sevmesi ne kadar değerlidir dimi?..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke bilseydim :)

      Sil
    2. O halde umarım yaşarsınız...

      Sil
    3. Belki de durum o kadar vahim değildir bilmiyorum. Sevilmek her şekliyle değerli elbette ama yeri geliyor ister romantik ilişki, ister arkadaşlık, hatta isterse aile içi ilişkiler olsun, karşıdan sunulan sevginin bir ama'sı oluyor. O kişi hayalinde birini yaratıyor ve senden o kişi olmanı bekliyor. O olduğun ölçüde seni seviyor. Bu yüzden keşke bilseydim dedim aslında. Çünkü ben malesef beni hayalindeki kişiden ayrışmış gerçek bir insan olarak görüp de bu şekilde seven birinin varlığını hissetmedim hiç. Belki de vardır ama ben körümdür.
      Her neyse, ziyaretiniz için teşekkür ederim. :)

      Sil
  2. Çoğu zaman o kişinin zihnimizdeki yansımasını seviyoruz sanırım. Bazen de belli yönlerini sevip, bazı yönlerini görmezden geliyoruz. Yine de her şekliyle birini sevmek değerli ve güzel :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle, insan ilişkileri tuhaf. Sevgi hissi de. Yine de güzel sevmek de sevilmek de. Bu sıralar yine duygusalım sanırım. En iyisi sevgiyi falan boşverip mantıklı olmak belki de. Yani mantık derken, duygular üzerinde mantıklı olmak değil; hayattaki somut değerlere odaklanmak ve arka planda da sevgidir odur budur bunları düşünmeden hissetmek gibi. Çünkü duygular bence üstünde düşünmek için değiller. Yaptığım hata genelde bu oluyor sanırım. Duyguları belli bir neden sonuç dizgesine koymaya çalışıyorum, sonra da tabi hayal kırıklığı. Ama sen iyi ki geldin Elif. Senin yorumlarını görünce otomatik olarak gülümsüyorum. Senin yorumlarını seviyorum. :)

      Sil
  3. Aşık oldum ben blog başlıklı bir yazı beklerim senden :)

    YanıtlaSil
  4. foto, şiir, kate, jim, her şey uygun ve hoş olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, ayıptır söylemesi bu post benim de hoşuma gitti. Alıntıyı okuduğumda hemen paylaşmak istedim ve zaten diğer her şey de paylaşmamı bekliyorlarmış gibi aklıma düşüverdi ve tadam. Beğenmene sevindim. :)

      Sil

Diğer yazılarıma da göz atabilirsiniz.